De Technologische Burger

00:00
00:00
-34:50

Luister je liever op één van de volgende manieren? iTunes, RSS of SoundCloud

DEZE PODCAST

In aflevering vier staat de gebruiker centraal. Wat betekent het om een technologische burger te zijn? We nemen drie trouwe luisteraars het techno-burger-examen af en praten met filosoof Tamar Sharon over Quantified Self'ers en hoe we het gedrag van mensen met betrekking tot technologie kunnen begrijpen. Met dat in het achterhoofd vragen we Nadra Sarief, een door ons benoemde super-user, het hemd van het lijf over de rol van technologie in haar leven.

 • Tamar Sharon

  Tamar Sharon

  Technologie filosoof Universiteit Maastricht

 • Nadra

  Nadra

  Techno-burger en Vestigingsleider

VERDIEPING

DEEL DIT

Waarom doen we dit?

Insert User is een zesdelige podcastserie waarin we de rol van startups in onze maatschappij aan de tand voelen. Wie zijn die startups die onze toekomst willen bepalen? Welke visie hebben zij voor ons voor ogen? En welke rol nemen wij hier nog in als gebruiker van hun dienst of product?

Samen met founders van de meest succesvolle Nederlandse startups, hoogleraren, activisten en filosofen proberen we een antwoord te vinden op hoe het beter kan. Hoe stellen we de gebruiker weer centraal in hoe wij de diensten en producten van onze toekomst vormgeven?

Gepresenteerd door

 • Evelyn Austin

  Evelyn Austin

  Host

 • Emina Sendijarevic

  Emina Sendijarevic

  Host

Laat je horen

We houden elke aflevering een deel gereserveerd voor input van onze luisteraars. Praat met ons mee over de thema’s van de laatste aflevering:

 • Hoe kunnen startups ons, de techno-burgers, 'empoweren' met eerlijke en privacy vriendelijke producten en diensten?

Deel je mening via Twitter, spreek het in op onze voicemail of mail ons. We laten je altijd van tevoren weten wanneer je feedback in onze aflevering komt.