Het Experiment

00:00
00:00
-30:16

Luister je liever op één van de volgende manieren? iTunes, RSS of SoundCloud

DEZE PODCAST

Wat is een startup? En hoe verschilt het van een traditioneel bedrijf? We spreken met Oscar Kneppers, Nalden en Jons Janssens, succesvolle ondernemers uit de Nederlandse startupscene.

Oscar benadrukt het belang van experimenteren in een startup en vertelt hoe het door vallen en opstaan langzaam naar een businessmodel toe werkt. Het doel is vooruitgang, volgens Nalden, in de breedste zin van het woord. Schaalbaarheid en de toepassing van technologie zijn echter wel voorwaarden. Jons ziet een grote maatschappelijke rol voor de startup-ondernemer weggelegd in het vormgeven van de toekomst. Een echte startup-ondernemer wacht niet op de overheid om de koers te bepalen, maar doet-het-zelf...

 • Nalden

  Nalden

  Mede-oprichter & CIO Wetransfer

 • Oscar Kneppers

  Oscar Kneppers

  Oprichter Emerce, Bright, Rockstart

 • Jons Janssens

  Jons Janssens

  Mede-oprichter Backspace

VERDIEPING

DEEL DIT

Waarom doen we dit?

Insert User is een zesdelige podcastserie waarin we de rol van startups in onze maatschappij aan de tand voelen. Wie zijn die startups die onze toekomst willen bepalen? Welke visie hebben zij voor ons voor ogen? En welke rol nemen wij hier nog in als gebruiker van hun dienst of product?

Samen met founders van de meest succesvolle Nederlandse startups, hoogleraren, activisten en filosofen proberen we een antwoord te vinden op hoe het beter kan. Hoe stellen we de gebruiker weer centraal in hoe wij de diensten en producten van onze toekomst vormgeven?

Gepresenteerd door

 • Evelyn Austin

  Evelyn Austin

  Host

 • Emina Sendijarevic

  Emina Sendijarevic

  Host

Laat je horen

We houden elke aflevering een deel gereserveerd voor input van onze luisteraars. Praat met ons mee over de thema’s van de laatste aflevering:

 • Hoe kunnen startups ons, de techno-burgers, 'empoweren' met eerlijke en privacy vriendelijke producten en diensten?

Deel je mening via Twitter, spreek het in op onze voicemail of mail ons. We laten je altijd van tevoren weten wanneer je feedback in onze aflevering komt.