De Toekomst Nabij

00:00
00:00
-26:30

Luister je liever op één van de volgende manieren? iTunes, RSS of SoundCloud

DEZE PODCAST

We hebben het over de toekomst. Niet die waarin AI de wereld overneemt of onze hersenen geüpload worden in de cloud, maar die van morgen. Hoe kunnen we, als ontwerpers, gebruikers en mensen, technologie inzetten om een toekomst te creëren die inclusief en rechtvaardig is? We praten met Renato Valdés Olmos over Silicon Valley 'post-Trump' en hoe nu verder, en Linda Kool laat ons zien welke waarden onder druk komen te staan door onze huidige omgang met technologie. En wat kunnen we daar aan doen?

 • Renato Valdés Olmos

  Renato Valdés Olmos

  Head of Design Honor

 • Linda Kool

  Linda Kool

  Sr. Onderzoeker Rathenau Instituut

VERDIEPING

DEEL DIT

Waarom doen we dit?

Insert User is een zesdelige podcastserie waarin we de rol van startups in onze maatschappij aan de tand voelen. Wie zijn die startups die onze toekomst willen bepalen? Welke visie hebben zij voor ons voor ogen? En welke rol nemen wij hier nog in als gebruiker van hun dienst of product?

Samen met founders van de meest succesvolle Nederlandse startups, hoogleraren, activisten en filosofen proberen we een antwoord te vinden op hoe het beter kan. Hoe stellen we de gebruiker weer centraal in hoe wij de diensten en producten van onze toekomst vormgeven?

Gepresenteerd door

 • Evelyn Austin

  Evelyn Austin

  Host

 • Emina Sendijarevic

  Emina Sendijarevic

  Host

Laat je horen

We houden elke aflevering een deel gereserveerd voor input van onze luisteraars. Praat met ons mee over de thema’s van de laatste aflevering:

 • Hoe kunnen startups ons, de techno-burgers, 'empoweren' met eerlijke en privacy vriendelijke producten en diensten?

Deel je mening via Twitter, spreek het in op onze voicemail of mail ons. We laten je altijd van tevoren weten wanneer je feedback in onze aflevering komt.